(H)eerlijk vlees uit de Krimpenerwaard


Over ons

Wij zijn Peter en Marije, een enthousiast stel met liefde voor het boerenleven. Enkele jaren geleden zijn wij hobbymatig begonnen met het houden van rundvee. Vanaf het begin hebben wij gefokt met het enig Nederlandse vleesras: Verbeterd Roodbont. Dit ras kenmerkt zich door het goede en rustige karakter. Daarnaast beschikt het ras over een uitstekende vleeskwaliteit. Inmiddels is onze hobby dusdanig uit de hand gelopen, dat we niet alle dieren kunnen behouden. En waarom van de nood geen deugd maken? Wij willen u tenslotte dit bijzonder lekkere stukje vlees niet onthouden.

 

Sinds 2016 zijn wij woonachtig in Ammerstol, een klein en gezellig dorpje aan de Lek. Van oudsher is Ammerstol, ook wel het Moskou aan de Lek genoemd vanwege de overwegend links georiënteerde bevolking , geen boerendorp. Toch waren er vroeger een paar kleinschalige boerderijen maar geen daarvan was nog in bedrijf. In 2016 kwam het “spul van Terlouw” te koop en tot ons geluk hebben we dit boerderijtje kunnen kopen. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat we het bedrijfje weer nieuw leven in hebben geblazen, al is het wel op een iets andere wijze. Werd er voorheen melkvee gehouden aan de Lekdijk, is dat nu dus vleesvee geworden.

 Over onze dieren

Als het om ons dagelijks voedsel gaat, rijst de vraag of het eerlijk, veilig, vertrouwd en verantwoord is geproduceerd. Met de verkoop van vlees van onze koeien hopen wij hiermee een antwoord te geven op deze vraag.

 

Kwaliteit begint al bij de geboorte. Omdat wij van mening zijn dat het kleine kalf de moeder beter kan melken dan dat wij dat kunnen, laten wij de kalveren de eerste maanden bij de moeder opgroeien. Ons vee loopt het hele seizoen in de wei, waarbij ze in alle vrijheid hun natuurlijke kuddegedrag kunnen vertonen. In de wintermaanden staan de koeien en kalveren in de stal waar ze gevoerd worden met gras van ons eigen "Ammerse land".

 

 Omdat onze runderen met liefde, rust en ruimte gefokt en grootgebracht zijn, vinden wij ook het laatste stadium erg belangrijk. Daarbij kan de kwaliteit van vlees gemakkelijk verloren gaan door stress bij de slacht of het onjuist uitsnijden van de delen. Daarom laten wij onze dieren slachten bij ambachtelijke slagerij van Meurs in Reeuwijk. De kleinschaligheid en liefde voor het slagersvak is precies wat "ons" vlees verdiend!